Ruteplanlægning

Treiber - hvordan beregner vi ruter?

Ruteplanlægning gjort nemt

Treiber giver dig altid den bedste rute. For at gøre det ekstra nemt kan der indgå flere destinationer, som kan fordeles ud på det ønskede antal chauffører. Alt dette bidrager i sidste ende til et mindre brændstofforbrug, mindre arbejdstid på planlægningen og mindre slid på bilerne.

Hvordan beregner vi ruterne?

Det er simpelt og enkelt:

 • Upload, indtast eller integrer med API alle dine adresser ind i Treiber.
 • Vælg det ønskede antal chauffører.
 • Få ruten udarbejdet.

Så nemt kan en rute sammensættes med op til 10.000 adresser pr. beregning. Alle adresserne uploades på siden "Planlæg". Ruterne vises som optimerede ruter, hvor der tages højde servicetid, trafik, leveringsintervaller og meget mere.

Hvad er gevinsten?

 • Køretiden for chaufførerne minimeres.
 • Tidsforbrug på ruteplanlægning reduceres med op til 95%.
 • Kortere ruter som medfører:
  • Mindre CO2-udslip.
  • Mindre slid på køretøjer.
  • Mindre brændstofforbrug.
  • Grønnere løsning.
 • Antallet af køretøjer kan minimeres.
 • Tidsplanen kan bedre overholdes.
 • Bedre kundeservice.
 • Fuldt overblik over biler og leverancer/besøg.

Guide til nem ruteplanlægning

Upload adresser eller indtast manuelt

For at få adresserne i systemet er det muligt at uploade dem via en CSV-fil. Hvis en CSV-fil benyttes, er det underordnet, i hvilken rækkefølge kolonnerne står, så længe by/postnummer og adressen indgår pr. linje. En alternativ metode er at integrere eksempelvis økonomisystemet med Treibers API. Adresserne bliver kontrolleret via DAWA for at udelukke fejl i adresserne.

Dagens køreliste

Under fanen "Planlæg" vil dagens eller fremtidige dages destinationer fremgå. Ud fra hver adresse kan den tilvælges, når en beregning skal ske. Vælg adresser, der skal ud på en rute, og vælg det antal chauffører, der er til rådighed og klik på "Beregn”. Herefter er alle valgte adresser fordelt ud på det ønskede antal chauffører.

Rutevisning

Under fanen "Ruter" vil de autogenererede ruter fremgå. Her vil det være muligt at redigere i dem, samt se antallet af kilometer og køretid. Ruterne er direkte tilgængelige for chaufføren via deres app. Der er mulighed for at gå tilbage til tidligere dage og se, hvad der er sket med en levering på den pågældende dag.

Billededokumentation

Efter hver levering kan chaufføren tage et billede af leveringen samt notere eventuelle informationer. Dette kan være nyttigt, fx hvis leveringen ikke kunne gennemføres, fordi ingen var hjemme. Her er det praktisk at tage et billede af pakken som senere dokumentation, hvis nødvendigt. Alle billeder og noter, der dokumenteres i Treiber-appen efter levering, kan findes under ruten og den pågældende adresse.

Notifikationssystem

Ved hver levering vil der fremkomme en notifikation, der giver hurtigt overblik over den specifikke levering. Notifikationen indeholder oplysninger om leveringsstatus, leveringstidspunkt, adresse og hvilken chauffør, der har leveret ordren.

Funktioner i ruteplanlæggeren

Ubegrænsede ruter

Hos Treiber er der ingen begrænsninger på, hvor mange ruter du kan beregne hver måned.

500 stops op til 10.000

Hos Treiber kan der beregnes fra 500 stops op til 10.000 pr. beregning.

Importer eller integrer

Importer alle dine adresser via CSV eller indtast dem manuelt – alternativt kan der integreres med Treibers API.

Fleksibel start-stop

Hvis dine chauffører starter eller slutter på alternative adresser, kan dette ændres fleksibelt.

Mest optimale rute

Treiber udregner altid den mest optimale rute ud fra flere parametre.

Leveringstider

Hvis der indtastes leveringstider på en adresse, tager Treiber altid dette med i beregningen, så chaufføren ankommer i rette tidsrum.

Chaufførens arbejdstider

Treiber tager højde for, at dine chaufførers arbejdstider ikke overskrides. Der kan altid foretages justeringer i arbejdstiderne.

Tilføj stop til rute

Hvis der pludselig kommer en ekstra kørsel, der skal med i beregningen, kan de tilføjes direkte til ruten og genberegnes.

Drag 'n drop

Hvis der skal foretages justeringer i den beregnede rute, kan dette gøres fleksibelt med drag 'n drop, så du kan tage styringen.